Нержавіюча Сталь Марка AISI 304L | EN 1.4306 | EN 1.4307 | DIN X2CrNi19-11
Нержавіюча Сталь Марка AISI 304L | EN 1.4306 | EN 1.4307 | DIN X2CrNi19-11

EN 1.4306 | DIN X2CrNi19-11, по суті, є більш високолегованою версією EN 1.4307 | DIN X2CrNi18-9. Через більш високий вміст хрому і особливо більш високий вміст нікелю EN 1.4306 | DIN X2CrNi19-11 є більш корозійностійкою маркою, ніж EN 1.4307 | DIN X2CrNi18-9.

EN 1.4306 | DIN X2CrNi19-11 - аустенітна нержавіюча сталь. Вона використовується для конструкцій, де потрібна низьковуглецева кількість, наприклад, у важких компонентах датчика. Її відмінний склад від типу AISI 304 також усуває необхідність у пост зварному анулюванні для ефективної максимізації корозійної стійкості. Крім того, вона також має вищу швидкість затвердіння.

Через низький вміст вуглецю у сталі практично немає тенденції до утворення карбідів хрому та пов'язаних з ними хромованих областей, які утворюються навколо. Стійкість до міжзернової корозії, таким чином, перевищує класи з вищим вмістом вуглецю.

Ця сталь стійка до корозії у більшості природних вод, на міському та сільському повітрі за умови, що вміст хлоридів та солей низький. Цей клас нержавіючої сталі не стійкий до морської води і не повинен використовуватися в сферах застосування морської води. Як і сталь EN 1.4307, ця сталь не підходить для використання у басейнах. Стійкість в кислотах також обмежена низькими концентраціями та низькими температурами.


Зварювання

Зварюється з використанням матеріалу наповнювача або без наповнювача, але краще зварюється при використанні наповнювача. Рекомендується використовувати AISI 308L як кращий наповнювач. Термічна обробка після зварювання не потрібна.


Холодна обробка

Низький вміст вуглецю в сталі знижує схильність до твердіння при механічній обробці. Але оброблюваність цього сорту сталі поступається марці EN 1.4307.


Кування

Сталь зазвичай повільно нагрівають до температурного діапазону 1150 - 1180 °C, щоб забезпечити кування, яке має місце при температурах між 1180 - 950 °C. Після кування слідує повітряне охолодження або загартування водою, коли немає небезпеки спотворення.


Фізичні властивості

Таблиця №1: фізичні властивості нержавіюча сталь марка AISI 304L | EN 1.4306 | EN 1.4307 | DIN X2CrNi19-11
Щільність г / см³ 7,9
Питома теплоємність при +20°C, Дж / кг*К 500
Теплопровідність при +20°C, Вт / м*К 15
Питомий електроопір при +20°C, мкОм*м 0,73
Магнітні властивості немагнітна
Таблиця №2: фізичні властивості нержавіюча сталь марка AISI 304L | EN 1.4306 | EN 1.4307 | DIN X2CrNi19-11
Температура +20°С +100°С +200°C +300°С +400°С +500°С
Модуль пружності, ГПа 200 194 186 179 172 165
Коефіцієнт лінійного розширення, 10-6/°C 16,0 16,0 16,5 17,0 17,5 18,0

Таблиця: хімічний склад марка сталі AISI 304L | EN 1.4306 | EN 1.4307 | DIN X2CrNi19-11

Хімічний склад марка сталі AISI 304L | EN 1.4306 | EN 1.4307 | DIN X2CrNi19-11

C Si Mn P S Cr Ni N Fe
<0,03 <1,0 <2,0 <0,045 <0,015 18,0-20,0 10,0-12,0 <0,10 Решта